Thursday, 17 February 2011

Er mekling mulig?

Det blir sannsynligvis ingen nye innlegg med det første, for  jeg jobber med en henvendelse til Konfliktrådet når det gjelder situasjonen jeg har beskrevet i Flokerydding 1 - for å finne ut om jeg har rett til å være freudfri i kontakt med  helsevesenet.

Jeg er lettet over å ha kommet på at dette er et alternativ, og samtidig sier en klump av indre angst at mekling sikkert ikke er relevant når det gjelder psykisk helsevern.

Er det noen som vet noe konkret om hvorvidt dette er et brukbart alternativ?

8 comments:

 1. Du har rett til å bli møtt som den du er i helsevesenet, som alle andre steder. Jeg mener Freud sine teorier er avlegs og gammeldagse. Det vil være svært overraskende om ikke de som jobber med dette har kommet til samme konklusjon.

  Du spør om mekling i konfliktrådet er en vei å gå. Til det må jeg svare: Vet ikke. Hva vil du egentlig oppnå med dette? Det er bare du selv som vet svaret. Kanskje litt spesielt å dra inn konfliktrådet dersom det er et helt "vesen" du ønsker å komme til enighet med. Er det en enkelt person i "vesenet" så kanskje det vil føre frem. Hva du enn måtte bstemme deg for så ønsker jeg deg lykke til. Venter spent på fortsettelsen.............

  Helena

  ReplyDelete
 2. Takk for respons og gode spørsmål, Helena. Eventuell mekling gjelder de to legene som det står om i "Flokerydding 1", som satte meg i Alltidfeil-båsen.

  Fylkeslegen har slått fast at behandlingen deres var i henhold til Legeloven, Lov om psykisk helsevern og Lov om helsetjenesten i kommunen, og det godtar jeg. (Jeg stiller store spørsmålstegn ved hva som kan defineres som psykisk helsevern, men det er en annen historie.)

  Overlege Alltidrett er fremdeles psykiatrisk veileder for legene i kommunen, og min viktigste grunn til å be om mekling ville være å sjekke om han er i stand til å oppfatte at jeg har synspunkter.

  Jeg foreslo flere ganger for både ham og dr AlltidrettHarAlltidrett at vi kunne enes om å være uenige om hva "realitetene" var, men de hørte aldri at jeg sa det.

  Nå har jeg lyst til å gjenta dette forslaget i et konfliktråd.

  ReplyDelete
 3. Jeg foreslo flere ganger for både ham og dr AlltidrettHarAlltidrett at vi kunne enes om å være uenige om hva "realitetene" var, men de hørte aldri at jeg sa det.

  Litt frekt spørsmål kanskje, men: Hører de dårlig?

  ReplyDelete
 4. De hørte med det døve øret, tror jeg.

  Min teori er at jeg ble usynlig da jeg sto fram som incestoverlevende. Da visste Alltidrett uten å ha sett meg at jeg var "et tungt tilfelle". I vårt første møte fikk han "til fulle demonstrert omnipotent kontroll", og det kan virke som om legene var så opptatt av å forsvare seg mot denne omnipotente kontrollen min at de ikke hørte det jeg sa.

  Dette er altså lovlig psykisk helsevern, ifølge Fylkeslegen. Det godtar jeg som en freudbasert tolkning av virkeligheten, jeg gidder ikke krangle om det, men det hadde vært fint å finne ut om jeg har rett til å mene at det er diskriminering. Og det kan jeg kanskje få avklart i et meklingsmøte.

  ReplyDelete
 5. Rettelse av de to siste linjene:
  til å mene at det er diskriminering i kontakt med helsevesenet. Og det kan jeg kanskje få avklart i et meklingsmøte.

  ReplyDelete
 6. Tilleggsinformasjon: Jeg har ingen problemer med å ta min del av ansvaret for kommunikasjonsproblemene jeg fikk i forhold til disse legene, og jeg skriver på en artikkel som heter "Gjør som jeg sier, ikke som jeg gjorde", i håp om at andre kan lære av feilene mine.

  Men jeg kan ikke være med på at jeg har hele ansvaret, selv om et slikt krav synes å være i henhold til Lov om psykisk helsevern.

  ReplyDelete
 7. Synes det er veldig spennende at du gjør noe helt nytt, å kontakte Konfliktrådet. Jeg har faktisk ønsket meg en samtale-/meklingsinstans i psykisk helsevern når ting går galt.

  ReplyDelete
 8. Og du er ikke den eneste som har ønsket seg noe sånt. Da psykisk helsevern gikk helt i baklås for meg, var Reidar Webster stadig i nyhetene som riksmeklingsmann, og jeg dagdrømte om et møte der han hjalp Vesenene og meg med å nå fram til et punkt der vi snakket om det samme.

  Jeg kommer til å gjøre alvor av å ta kontakt med Konfliktrådet, men vil vente til jeg slutter å få PTS-reaksjoner bare ved tanken - tidligere forsøk på å kommunisere med Vesener har endt svært dårlig.

  Men ... er det ikke egentlig veldig rart at det ikke har eksistert en slik meklingsinstans i mange, mange år allerede?

  ReplyDelete

As the Vulcans say: "I rejoice in our differences". Comments, questions and differing opinions are welcome.

Because of spam, comments are now moderated.